Zahlitten er N. Zahles Gymnasieskoles fritidsordning, hvor værdierne tryghed, handling, ansvarlighed, tolerance, engagement, ligeværd, fællesskabsfølelse og den gode omgangstone vægtes højt, med fokus på det enkelte barn. Trygheden skabes bl.a. i den genkendelige og strukturerede hverdag. Zahlitten har til huse i selvstændige lokaler, og der er voksne i alle rum og på legepladserne.
Vi tilbyder dagligt et bredt udvalg af aktiviteter i Zahlittens forskellige rum og værksteder. Dette skaber mulighed for at udvikle fælleskab, ligeværd og tolerance på tværs af alder og klassetrin. Efter behov inddeler vi børnene i legegrupper, som understøtter børnenes socialisering i klassen.
De forskellige klassetrin mødes dagligt til samling, hvor klasse-trivsel er i fokus. Ydermere tilbyder vi lektiecafé mandag-torsdag .

I Zahlitten har vi en spændende hverdag, hvor der hver måned er mange projekter og ture samt voksenstyrede aktiviteter. Børnene har gennem engagerment og handling mulighed for at udvikle deres motoriske og kreative kompetencer, samt udvide deres horisont inden for kunst og kultur. På Zahlitten har vi taget stilling til børns brug af digitale medier og har bl.a. et computerrum, hvor der kan spilles på spillekonsoller. Der er inddelt spilletider, hvor der er mulighed for, at alle kan skrive sig på en spilletid.
Zahlitten har nogle årlige traditioner og projekter som f.eks. lygtefest ikon/altertavle projekt, H.C. Andersen projekt med tur til bl.a. Odense og København, klassefester, fodboldturneringer, æblepluk, sanke, svampepluk og juleforestilling på Riddersalen for hele familien. Børnene får igennem disse projekter indsigt i det kristne budskab, og de årlige arrangementer giver forældrene indsigt i børnenes hverdag.

Børnene har en fast kontaktvoksen som henter dem dagligt i klassen og introducerer børnene til dagens program på Zahlitten. Tryghed og trivsel i børnenes hverdag vægtes højt bl.a. gennem det tværfaglige samarbejde med skolens lærere, ledelse, interesseråd, klassens kontaktvoksen i Zahlitten og den tætte forælder kontakt. Den kontakt ansvarlige voksne har et tæt samarbejde med klassens lærer og deltager på forældremøder og i skole hjem samtaler.

Læs mere om N. Zahles Gymnasieskoles fritidsordning i Zahlittens årsfolder. Her finder ud også Zahlittens åbningstider, årshjul og ferier/lukkedage (findes nederst på siden).